Sarjana Muda Keusahawanan dengan Kepujian

SARJANA MUDA KEUSAHAWANAN DENGAN KEPUJIAN

Ijazah Sarjana Muda Keusahawanan dengan Kepujian adalah berbeza daripada program-program yang sedang ditawarkan kerana kerja-kerja kursus (coursework) bagi pengajian ini adalah tertumpu kepada membina ciri-ciri keusahawanan dan kemahiran perniagaan asas, tanpa mengkhususkan kepada mana-mana bidang perniagaan.  Selain itu, para pelajar juga akan terlibat dalam Perancangan Perniagaan yang praktikal, Aperantis Keusahawanan (Entrepreneurship Apprenticeship), Pembentukan Teroka Baharu (New Venture Formation) dan Operasi Teroka Baharu (New Venture Operation) dalam tempoh pengajian.  Menerusi kaedah ini, para pelajar akan diterapkan dengan ciri-ciri keusahawanan, ilmu pentadbiran perniagaan dan aspek-aspek pembangunan teroka baharu, menjalankan aktiviti sebenar keusahawanan di industri serta menguruskan dan menjalankan perniagaan.

Program ini bermatlamat untuk menghasilkan usahawan graduan yang mempunyai atribut-atribut keusahawanan, pengetahuan dan kemahiran pengurusan serta atribut kendiri untuk berdaya saing dalam menempuh alam keusahawanan.